Artykuły żywnościowe : metody wykrywania organizmów zmodyfikowanych genetycznie i produktów pochodnych : ekstrakcja kwasów nukleinowych.
Artykuły żywnościowe : metody wykrywania organizmów zmodyfikowanych genetycznie i produktów pochodnych : ekstrakcja kwasów nukleinowych.
- Zatwierdzono: 2006.01.17
- Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2006.
PN-EN ISO 21571:2006
Wprowadza: ISO 21571:2005 Wprowadza: EN ISO 21571:2005 Zastępuje: PN-EN ISO 21571:2005 (U)
Podano ogólne wymagania i konkretne metody ekstrakcji, oczyszczania i ilościowego oznaczania DNA. Normę ustanowiono w odniesieniu do artykułów żywnościowych, jednak może ona mieć zastosowanie również do innych materiałów, takich jak ziarno czy pasze.
biotechnologia artykuły żywnościowe kwasy nukleinowe rośliny zmodyfikowane genetycznie
PN-EN ISO 21571:2006
Wprowadza: ISO 21571:2005 Wprowadza: EN ISO 21571:2005 Zastępuje: PN-EN ISO 21571:2005 (U)
Podano ogólne wymagania i konkretne metody ekstrakcji, oczyszczania i ilościowego oznaczania DNA. Normę ustanowiono w odniesieniu do artykułów żywnościowych, jednak może ona mieć zastosowanie również do innych materiałów, takich jak ziarno czy pasze.
biotechnologia artykuły żywnościowe kwasy nukleinowe rośliny zmodyfikowane genetycznie