BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Artykuły żywnościowe : metody wykrywania organizmów zmodyfikowanych genetycznie i produktów pochodnych : ekstrakcja kwasów nukleinowych.

Artykuły żywnościowe : metody wykrywania organizmów zmodyfikowanych genetycznie i produktów pochodnych : ekstrakcja kwasów nukleinowych. - Zatwierdzono: 2006.01.17 - Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2006.


PN-EN ISO 21571:2006

Wprowadza: ISO 21571:2005 Wprowadza: EN ISO 21571:2005 Zastępuje: PN-EN ISO 21571:2005 (U)

Podano ogólne wymagania i konkretne metody ekstrakcji, oczyszczania i ilościowego oznaczania DNA. Normę ustanowiono w odniesieniu do artykułów żywnościowych, jednak może ona mieć zastosowanie również do innych materiałów, takich jak ziarno czy pasze.

biotechnologia artykuły żywnościowe kwasy nukleinowe rośliny zmodyfikowane genetycznie
© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA