Urządzenia grzejne gazowe dla zakładów zbiorowego żywienia : ogólne wymagania i badania.
Urządzenia grzejne gazowe dla zakładów zbiorowego żywienia : ogólne wymagania i badania.
- Zatwierdzono: 1990.06.28
- Warszawa : Polski Komitet Normalizacji, Miar i Jakości, 1990.
PN-A-55529:1990
Określa ogólne wymagania i badania dotyczące urządzeń grzejnych gazowych przeznaczonych do cieplnej obróbki żywności (gotowania, smażenia i pieczenia), stosowanych w kuchniach zakładów zbiorowego żywienia, wytwórniach zaopatrujących jednostki handlowe oraz jednostkach usługowych.
urządzenia grzejne gazowe zakłady zbiorowego żywienia cieplna obróbka żywności
PN-A-55529:1990
Określa ogólne wymagania i badania dotyczące urządzeń grzejnych gazowych przeznaczonych do cieplnej obróbki żywności (gotowania, smażenia i pieczenia), stosowanych w kuchniach zakładów zbiorowego żywienia, wytwórniach zaopatrujących jednostki handlowe oraz jednostkach usługowych.
urządzenia grzejne gazowe zakłady zbiorowego żywienia cieplna obróbka żywności