000 | 01452nam a2200325 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | normy2005 | ||
003 | BPK | ||
005 | 20200804095155.0 | ||
008 | 121231s pl a f u |000 0 pol | ||
040 | _cBPK | ||
041 | _apol | ||
084 | _aICS 67.060 | ||
084 | _aICS 67.080.01 | ||
245 |
_aŻywność o niskiej zawartości tłuszczu : _boznaczanie chlormekwatu i mepikwatu : metoda LC-MS. |
||
246 | _aPN-EN 15054:2007 | ||
250 | _aZatwierdzono: 2007.03.09 | ||
260 |
_aWarszawa : _bPolski Komitet Normalizacyjny, _c2007. |
||
500 | _aWprowadza: EN 15054:2006 | ||
500 | _aZastępuje: PN-EN 15054:2006 (U) | ||
520 | _aOkreślono metodę wysokosprawnej chromatografii cieczowej ze spektrometrią masową (LC-MS) do oznaczania regulatorów wzrostu, chlormekwatu i mepikwatu w żywności o niskiej zawartości tłuszczu, kolejno jako kationy chlormekwatu i mepikwatu. Metodę można stosować w odniesieniu do wszystkich rodzajów owoców, warzyw i produktów zbożowych. W badaniach międzylaboratoryjnych sprawdzono ją na grzybach, gruszkach, mące pszennej i puree z owoców. | ||
653 | _ażywność | ||
653 | _achlormekwat | ||
653 | _amepikwat | ||
653 | _aanaliza żywności | ||
710 | _aKT nr 235 ds. Analizy Żywności | ||
780 | 0 | 2 | _tPN-EN 15054:2006 (U) |
856 |
_uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=64893 _yKatalog online BPK |
||
942 | _cNR | ||
998 |
_ceg _d2017 |
||
999 |
_c84890 _d84890 |