000 01452nam a2200325 i 4500
001 normy2005
003 BPK
005 20200804095155.0
008 121231s pl a f u |000 0 pol
040 _cBPK
041 _apol
084 _aICS 67.060
084 _aICS 67.080.01
245 _aŻywność o niskiej zawartości tłuszczu :
_boznaczanie chlormekwatu i mepikwatu : metoda LC-MS.
246 _aPN-EN 15054:2007
250 _aZatwierdzono: 2007.03.09
260 _aWarszawa :
_bPolski Komitet Normalizacyjny,
_c2007.
500 _aWprowadza: EN 15054:2006
500 _aZastępuje: PN-EN 15054:2006 (U)
520 _aOkreślono metodę wysokosprawnej chromatografii cieczowej ze spektrometrią masową (LC-MS) do oznaczania regulatorów wzrostu, chlormekwatu i mepikwatu w żywności o niskiej zawartości tłuszczu, kolejno jako kationy chlormekwatu i mepikwatu. Metodę można stosować w odniesieniu do wszystkich rodzajów owoców, warzyw i produktów zbożowych. W badaniach międzylaboratoryjnych sprawdzono ją na grzybach, gruszkach, mące pszennej i puree z owoców.
653 _ażywność
653 _achlormekwat
653 _amepikwat
653 _aanaliza żywności
710 _aKT nr 235 ds. Analizy Żywności
780 0 2 _tPN-EN 15054:2006 (U)
856 _uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=64893
_yKatalog online BPK
942 _cNR
998 _ceg
_d2017
999 _c84890
_d84890