000 01501nam a2200313 i 4500
001 normy2005
003 BPK
005 20200804095128.0
008 121231s pl a f u |000 0 pol
040 _cBPK
041 _apol
084 _aICS 67.080.01
245 _aŻywność o niskiej zawartości tłuszczu :
_boznaczanie pozostałości N-metylokarbaminianów.
_nCz. 2,
_pMetoda HPLC z oczyszczaniem na kolumnie z ziemią okrzemkową.
246 _aPN-EN 14185-2:2007
250 _aZatwierdzono: 2007.03.09
260 _aWarszawa :
_bPolski Komitet Normalizacyjny,
_c2007.
500 _aWprowadza: EN 14185-2:2006
500 _aZastępuje: PN-EN 14185-2:2006 (U)
520 _aOkreślono metodę wysokosprawnej chromatografii cieczowej (HPLC) do oznaczania pozostałości pestycydów N-metylokarbaminianowych w owocach i warzywach. Metodę zwalidowano w badaniach międzylaboratoryjnych dla aldikarbu, karbofuranu, furatiokarbu, metomylu, oksamylu, propoksuru i pochodnych tiodikarbu oraz metabolitów sulfonu aldikarbu i 3-hydroksy-karbofuranu w pomidorach i pomarańczach na poziomie od 0,04 mg/kg do 0,25 mg/kg.
653 _ażywność
653 _aN-metylokarbaminianin
653 _aanaliza żywności
653 _aziemia okrzemkowa
710 _aKT nr 235 ds. Analizy Żywności
780 0 2 _tPN-EN 14185-2:2006 (U)
856 _uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=64893
_yKatalog online BPK
942 _cNR
998 _ceg
_d2017
999 _c84872
_d84872