000 01630nam a2200349 i 4500
001 normy2008
003 BPK
005 20200803123822.0
008 121231s pl a f u |000 0 pol
040 _cBPK
041 _apol
084 _aICS 67.050
245 _aArtykuły żywnościowe :
_boznaczanie aflatoksyny B1 oraz sumy aflatoksyn B1, B2, G1 i G2 w orzechach laskowych, orzechach ziemnych, pistacjach, figach i papryce w proszku : metoda wysokosprawnej chromatografii cieczowej z uzyskaniem pochodnej po rozdziale na kolumnie i oczyszczaniu na kolumnie powinowactwa immunologicznego.
246 _aPN-EN 14123:2008
250 _aZatwierdzono: 2008.08.26
260 _aWarszawa :
_bPolski Komitet Normalizacyjny,
_c2008.
500 _aWprowadza: EN 14123:2007
500 _aZastępuje: PN-EN 14123:2008
520 _aNorma ma zastosowanie do oznaczania aflatoksyn B1, B2, G1 i G2 w orzechach laskowych, figach, pistacjach, orzechach ziemnych i papryce w proszku. Granica oznaczalności metody wynosi co najmniej 0,8 ng/g dla każdej aflatoksyny ( wartość uzyskana w badaniach wewnątrz- i międzylaboratoryjnych) w zależności od użytej aparatury.
653 _aartykuły żywnościowe
653 _aaflatoksyny
653 _aorzechy
653 _afigi
653 _apistacje
653 _apapryka w proszku
653 _ametoda chromatografii cieczowej
710 _aKT nr 235 ds. Analizy Żywności
780 _tPN-EN 14123:2008
856 _uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=73958
_yKatalog online BPK
942 _cNR
998 _ceg
_d2008.10.30
999 _c73958
_d73958