000 | 01630nam a2200349 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | normy2008 | ||
003 | BPK | ||
005 | 20200803123822.0 | ||
008 | 121231s pl a f u |000 0 pol | ||
040 | _cBPK | ||
041 | _apol | ||
084 | _aICS 67.050 | ||
245 |
_aArtykuły żywnościowe : _boznaczanie aflatoksyny B1 oraz sumy aflatoksyn B1, B2, G1 i G2 w orzechach laskowych, orzechach ziemnych, pistacjach, figach i papryce w proszku : metoda wysokosprawnej chromatografii cieczowej z uzyskaniem pochodnej po rozdziale na kolumnie i oczyszczaniu na kolumnie powinowactwa immunologicznego. |
||
246 | _aPN-EN 14123:2008 | ||
250 | _aZatwierdzono: 2008.08.26 | ||
260 |
_aWarszawa : _bPolski Komitet Normalizacyjny, _c2008. |
||
500 | _aWprowadza: EN 14123:2007 | ||
500 | _aZastępuje: PN-EN 14123:2008 | ||
520 | _aNorma ma zastosowanie do oznaczania aflatoksyn B1, B2, G1 i G2 w orzechach laskowych, figach, pistacjach, orzechach ziemnych i papryce w proszku. Granica oznaczalności metody wynosi co najmniej 0,8 ng/g dla każdej aflatoksyny ( wartość uzyskana w badaniach wewnątrz- i międzylaboratoryjnych) w zależności od użytej aparatury. | ||
653 | _aartykuły żywnościowe | ||
653 | _aaflatoksyny | ||
653 | _aorzechy | ||
653 | _afigi | ||
653 | _apistacje | ||
653 | _apapryka w proszku | ||
653 | _ametoda chromatografii cieczowej | ||
710 | _aKT nr 235 ds. Analizy Żywności | ||
780 | _tPN-EN 14123:2008 | ||
856 |
_uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=73958 _yKatalog online BPK |
||
942 | _cNR | ||
998 |
_ceg _d2008.10.30 |
||
999 |
_c73958 _d73958 |