000 | 01339nam a2200301 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | normy2007 | ||
003 | BPK | ||
005 | 20200803123611.0 | ||
008 | 121231s pl a f u |000 0 pol | ||
040 | _cBPK | ||
041 | _apol | ||
084 | _aICS 67.050 | ||
245 |
_aArtykuły żywnościowe : _boznaczanie zawartości izomaltu, laktitolu, maltitolu, mannitolu, sorbitolu i ksylitolu w artykułach żywnościowych. |
||
246 | _aPN-EN 15086:2006 | ||
250 | _aZatwierdzono: 2006.08.30 | ||
260 |
_aWarszawa : _bPolski Komitet Normalizacyjny, _c2006. |
||
500 | _aWprowadza: EN 15086:2006 | ||
500 | _aZastępuje: PN-EN 15086:2006 (U) | ||
520 | _aOpisano metodę HPLC do oznaczania zawartości izomaltu i innych polioli takich jak laktitol, maltitol, mannitol, sorbitol i ksylitom, w artykułach żywnościowych. Pod względem chemicznym izomalt jest przedstawiany jako mieszanina 6-O-a-D-glukopiranozylo-D-sorbitolu (1,6-GPS) i 1-O-a-D- glukopiranozylo-D-mannitolu (1,1-GPM). | ||
653 | _aprodukty żywnościowe | ||
653 | _aanaliza chemiczna | ||
653 | _aalkochole cukrowe | ||
710 | _aKT nr 235 ds. Analizy Żywności | ||
780 | _tPN-EN 15086:2006 (U) | ||
856 |
_uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=69735 _yKatalog online BPK |
||
942 | _cNR | ||
998 |
_ceg _d2007.06.02 |
||
999 |
_c69735 _d69735 |