000 01447nam a2200325 i 4500
001 normy2007
003 BPK
005 20200803121930.0
008 121231s pl a f u |000 0 pol
040 _cBPK
041 _apol
084 _aICS 67.120.30
245 _aArtykuły żywnościowe :
_boznaczanie pierwiastków śladowych : oznaczanie zawartości arsenu w owocach morza metodą atomowej spektrometrii absorpcyjnej z atomizacją w piecu grafitowym (GFAAS) po mineralizacji mikrofalowej.
246 _aPN-EN 14332:2006
250 _aZatwierdzono: 2006.07.25
260 _aWarszawa :
_bPolski Komitet Normalizacyjny,
_c2006
500 _aWprowadza: EN 14332:2004
500 _aZastępuje: PN-EN 14332:2004 (U)
520 _aOkreślono metodę atomowej spektrometrii absorpcyjnej z atomizacją w piecu grafitowym (GFAAS) po mineralizacji mikrofalowej [1], [2] do oznaczania zawartości arsenu w owocach morza. Do badań międzylaboratoryjnych zostały włączone artykuły żywnościowe o zawartości arsenu > i = 2 mg/kg suchej masy.
653 _aprodukty żywnościowe
653 _aowoce morza
653 _aanaliza chemiczna
653 _akwas azotowy
653 _aarsen
710 _aKT nr 235 ds. Analizy Żywności
780 _tPN-EN 14332:2004 (U)
856 _uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=69608
_yKatalog online BPK
942 _cNR
998 _ceg
_d2007.05.22
999 _c69608
_d69608