000 01627nam a2200373 i 4500
001 normy2007
003 BPK
005 20200803093054.0
008 121231s pl a f u |000 0 pol
040 _cBPK
041 _apol
084 _aICS 67.120.10
245 _aArtykuły żywnościowe :
_boznaczanie zawartości azotanów i/lub azotynów.
_nCz. 3,
_pSpektrometryczne oznaczanie zawartości azotanów i azotynów w produktach mięsnych po enzymatycznej redukcji azotanów do azotynów.
246 _aPN-EN 12014-3:2006
246 _aPN-EN 12014-3:2006/Ap1:2008
250 _aZatwierdzono: 2006.07.18
250 _aZatwierdzono: 2008.02.26 (dot. poprawki Ap1)
260 _aWarszawa :
_bPolski Komitet Normalizacyjny,
_c2006.
500 _aWprowadza: EN 12014-3:2005
500 _aZastępuje: PN-EN 12014-3:2005 (U)
500 _aZastępuje: PN-74/A-82114
520 _aOkreślono spektrometryczną metodę oznaczania zawartości azotanów i azotynów w produktach mięsnych, którą zwalidowano dla różnych produktów mięsnych o zawartości od 9 mg/kg do 22 mg/kg azotynów w przeliczeniu na azotyn sodu oraz od 23 mg/kg do 48 mg/kg azotanów w przeliczeniu na azotan sodu.
653 _aprodukty żywnościowe
653 _aprodukty mięsne
653 _aanaliza chemiczna
653 _aazotyny
653 _aazotany
710 _aKT nr 235 ds. Analizy Żywności
780 _tPN-EN 12014-3:2005 (U)
780 _tPN-74/A-82114
856 _uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=69385
_yKatalog online BPK
942 _cNR
998 _ceg
_d2007.04.27
999 _c69385
_d69385