000 | 01354nam a2200325 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | normy2006 | ||
003 | BPK | ||
005 | 20200803092928.0 | ||
008 | 121231s pl a f u |000 0 pol | ||
040 | _cBPK | ||
041 | _apol | ||
084 | _aICS 67.080.20 | ||
245 |
_aArtykuły żywnościowe : _bOznaczanie zawartości azotanów i/lub azotynów. _nCz. 2, _pOznaczanie zawartości azotanów w warzywach i przetworach warzywnych metodą HPLC/IC. |
||
246 | _aPN-EN 12014-2 | ||
250 | _aZatwierdzono: 2001.04.30 | ||
260 |
_aWarszawa : _bPolski Komitet Normalizacyjny, _c2001. |
||
500 | _aWprowadza: EN 12014-2:1997 | ||
520 | _aOpisano metodę jonowymiennej (IC) wysokosprawnej chromatografii cieczowej (HPLC) oznaczania zawartości azotanów w warzywach i przetworach warzywnych. Metoda ta może być stosowana do oznaczania zawartości azotanów w zakresie stężeń od 50 mg/kg do 3000 mg/kg. | ||
653 | _aprodukty żywnościowe | ||
653 | _awarzywa | ||
653 | _aanaliza chemiczna | ||
653 | _aoznaczanie zawartości | ||
653 | _aazotany | ||
653 | _aazotyny | ||
653 | _awysokosprawna chromatografia cieczowa | ||
710 | _aNKP nr 235 ds. Analizy Żywności | ||
856 |
_uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=68301 _yKatalog online BPK |
||
942 | _cNR | ||
998 |
_cirw _d2006.09.22 |
||
999 |
_c68301 _d68301 |