000 01342nam a2200337 i 4500
001 normy2006
003 BPK
005 20200803090909.0
008 121231s pl a f u |000 0 pol
040 _cBPK
041 _apol
084 _aICS 67.020
245 _aArtukuły żywnościowe :
_bWykrywanie napromieniania żywności zawierającej kości : metoda spektroskopii ESR.
246 _aPN-EN 1786
250 _aZatwierdzono: 2000.05.08
260 _aWarszawa :
_bPolski Komitet Normalizacyjny,
_c2000.
500 _aWprowadza: EN 1786:1996
520 _aPrzedstawiono metodę wykrywania napromieniania mięsa zawierającego kości, oraz ryb zawierających ości, poddanych działaniu promieniowania jonizującego, polegającą na analizie widm elektronowego rezonansu paramagnetycznego ESR rejestrowanych w kościach.
653 _aartykuły żywnościowe
653 _anapromieniane artykuły żywnościowe
653 _apromieniowanie jonizujące
653 _aanaliza żywności
653 _awykrywanie obróbki radiacyjnej
653 _akości
653 _aości
653 _aspektroskopia EPR
710 _aNKP nr 235 ds. Analizy Żywności
856 _uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=68105
_yKatalog online BPK
942 _cNR
998 _cirw
_d2006.07.18
999 _c68105
_d68105