000 01374nam a2200325 i 4500
001 normy2006
003 BPK
005 20200803091950.0
008 121231s pl a f u |000 0 pol
040 _cBPK
041 _apol
084 _aICS 67.050
245 _aArtykuły żywnościowe :
_bmetody wykrywania organizmów zmodyfikowanych genetycznie i produktów pochodnych : ekstrakcja kwasów nukleinowych.
246 _aPN-EN ISO 21571:2006
250 _aZatwierdzono: 2006.01.17
260 _aWarszawa :
_bPolski Komitet Normalizacyjny,
_c2006.
500 _aWprowadza: ISO 21571:2005
500 _aWprowadza: EN ISO 21571:2005
500 _aZastępuje: PN-EN ISO 21571:2005 (U)
520 _aPodano ogólne wymagania i konkretne metody ekstrakcji, oczyszczania i ilościowego oznaczania DNA. Normę ustanowiono w odniesieniu do artykułów żywnościowych, jednak może ona mieć zastosowanie również do innych materiałów, takich jak ziarno czy pasze.
653 _abiotechnologia
653 _aartykuły żywnościowe
653 _akwasy nukleinowe
653 _arośliny zmodyfikowane genetycznie
710 _aKT nr 287 ds. Biotechnologii
780 _tPN-EN ISO 21571:2005 (U)
856 _uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=67373
_yKatalog online BPK
942 _cNR
998 _ceg
_d2006.04.20
999 _c67373
_d67373