000 01615nam a2200289 i 4500
001 normy2006
003 BPK
005 20200803091825.0
008 121231s pl a f u |000 0 pol
040 _cBPK
041 _apol
084 _aICS 67.060
245 _aArtykuły żywnościowe :
_boznaczanie ochratoksyny A w zbożach i produktach zbożowych : metoda wysoko sprawnej chromatografii cieczowej przy użyciu wodorowęglanu.
246 _aPN-EN ISO 15141-2:2000
250 _aZatwierdzono: 2000.06.14
260 _aWarszawa :
_bPolski Komitet Normalizacyjny,
_c2000.
500 _aWprowadza: EN ISO 15141-2:1998
520 _aPrzedstawiono metodę oznaczania ochratoksyny A na poziomach wyższych niż 0,3 mikrograma/kilogram, metodą wysoko sprawnej chromatografii cieczowej z oczyszczaniem za pomocą wodorowęglanu. Charakterystyka analityczna metody została w pełni określona podczas badań międzylaboratoryjnych, stosując całe ziarno jęczmienia zawierające 2,9 mikrogam/kilogram, 7,4 mikrogram/kilogram i 14 mikrogram/kilogram, całą kukurydzę zawierającą 8,2 mikrogram/kilogram i 16,3 mikrogram/kilogram ochratoksyny A, jak również otręby pszenne zawierające 3,8 mikrogram/kilogram i 4,5 mikrogram/kilogram ochratoksyny A.
653 _aprodukty żywnościowe
653 _azboża
653 _aochratoksyna
653 _aanaliza chromatograficzna
710 _aNKP nr 36 ds. Zbóż i Przetworów Zbożowych
856 _uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=67156
_yKatalog online BPK
942 _cNR
998 _cirw
_d2006.04.05
999 _c67156
_d67156