000 01725nam a2200337 i 4500
001 normy2006
003 BPK
005 20200804082852.0
008 121231s pl a f u |000 0 pol
040 _cBPK
041 _apol
084 _aICS 07.100.30
245 _aMikrobiologia żywności i pasz :
_bprzygotowanie próbek, zawiesiny wyjściowej i rozcieńczeń dziesięciokrotnych do badań mikrobiologicznych : ogółne zasady przygotowania zawiesiny wyjściowej i rozcieńczeń dziesięciokrotnych.
246 _aPN-EN ISO 6887-1:2000
250 _aZatwierdzono: 2000.07.03
260 _aWarszawa :
_bPolski Komitet Normalizacyjny,
_c2000.
500 _aWprowadza: ISO 6887-1:1999
500 _aWprowadza: EN ISO 6887-1:1999
500 _aZastępuje: PN-ISO 6887:1998
520 _aPrzedstawiono ogólne zasady przygotowania w warunkach tlenowych zawiesiny wyjściowej i rozcieńczeń dziesięciokrotnych dla potrzeb badań mikrobiologicznych produktów żywnościowych i pasz. Opisano rozcieńczalniki ogólnego zastosowania i do celów specjalnych, aparaturę i szkło laboratoryjne, ogólne zasady pobierania i przygotowania próbek oraz sposób przygotowania zawiesiny wyjściowej i kolejnych rozcieńczeń dziesięciokrotnych, z uwzględnieniem zalecanego czasu trwania procedury.
653 _aprodukty rolnicze
653 _aprodukty spożywcze
653 _aprodukty paszowe
653 _arozcieńczenie
653 _aanaliza mikrobiologiczna
710 _aNKP nr 3 ds. Mikrobiologii Żywności
780 _tPN-ISO 6887:1998
856 _uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=66879
_yKatalog online BPK
942 _cNR
998 _ceg
_d2006.03.09
999 _c66879
_d66879