000 01325nam a2200277 i 4500
001 normy2006
003 BPK
005 20200803090639.0
008 121231s pl a f u |000 0 pol
040 _cBPK
041 _apol
084 _aICS 67.240
245 _aAnaliza sensoryczna :
_bidentyfikacja i wybór deskryptorów do ustalania profitu sensorycznego z użyciem metod wielowymiarowych.
246 _aPN-ISO 11035:1999
250 _aZatwierdzono: 1999.07.07
260 _aWarszawa :
_bPolski Komitet Normalizacyjny,
_c1999.
500 _aWprowadza: ISO 11035:1994
520 _aOpisano metodę identyfikacji wyrobu deskryptorów, które mogą być później wykorzystane do sporządzania profilu sensorycznego. Opisano kolejne etapy metodyki: szkolenie zespołu, przygotowanie listy możliwie największej liczby określeń opisowych, wstępny wybór deskryptorów, redukcję liczby deskryptorów, wybór produktów odniesienia oraz szkolenie zespołu w stosowaniu zredukowanej listy deskryptorów.
653 _aprodukty spożywcze
653 _aanaliza sensoryczna
653 _adeskryptory
710 _aNKP nr 235 ds. Analizy Żywności
856 _uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=66583
_yKatalog online BPK
942 _cNR
998 _ceg
_d2006.01.27
999 _c66583
_d66583