000 01646nam a2200337 i 4500
001 normy2005
003 BPK
005 20200803091628.0
008 121231s pl a f u |000 0 pol
040 _cBPK
041 _apol
084 _aICS 67.080.10
084 _aICS 67.160.20
245 _aArtykuły żywnościowe :
_boznaczanie patuliny w klarownym i w mętnym soku jabłkowym oraz w przecierze jabłkowym : metoda HPLC z oczyszczaniem za pomocą ekstrakcji ciecz-ciecz.
246 _aPN-EN 14177:2005
246 _aOznaczanie patuliny w klarownym i w mętnym soku jabłkowym oraz w przecierze jabłkowym
250 _aZatwierdzono: 2005.04.22
260 _aWarszawa :
_bPolski Komitet Normalizacyjny,
_c2005.
500 _aWprowadza: EN 14177:2003
500 _aZastępuje: PN-EN 14177:2004 (U)
520 _aDotyczy metody oznaczania zawartości patuliny w sokach jabłkowych i przecierze jabłkowym za pomocą wysokosprawnej chromatografii cieczowej (HPLC). Metoda została poddana walidacji podczas oznaczania patuliny w naturalnie zanieczyszczonych próbkach oraz próbkach klarownego soku jabłkowego fortyfikowanego patuliną, próbkach mętnego soku jabłkowego i przecieru jabłkowego fortyfikowanego patuliną.
653 _aartykuły żywnościowe
653 _apatulina
653 _ametoda chromatografii cieczowej
653 _asok jabłkowy
710 _aKT nr 38 ds. Przetworów Owocowych i Warzywnych
780 _tPN-EN 14177:2004 (U)
856 _uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=65796
_yKatalog online BPK
942 _cNR
998 _crk
_d2005.08.16
999 _c65796
_d65796