000 | 01646nam a2200337 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | normy2005 | ||
003 | BPK | ||
005 | 20200803091628.0 | ||
008 | 121231s pl a f u |000 0 pol | ||
040 | _cBPK | ||
041 | _apol | ||
084 | _aICS 67.080.10 | ||
084 | _aICS 67.160.20 | ||
245 |
_aArtykuły żywnościowe : _boznaczanie patuliny w klarownym i w mętnym soku jabłkowym oraz w przecierze jabłkowym : metoda HPLC z oczyszczaniem za pomocą ekstrakcji ciecz-ciecz. |
||
246 | _aPN-EN 14177:2005 | ||
246 | _aOznaczanie patuliny w klarownym i w mętnym soku jabłkowym oraz w przecierze jabłkowym | ||
250 | _aZatwierdzono: 2005.04.22 | ||
260 |
_aWarszawa : _bPolski Komitet Normalizacyjny, _c2005. |
||
500 | _aWprowadza: EN 14177:2003 | ||
500 | _aZastępuje: PN-EN 14177:2004 (U) | ||
520 | _aDotyczy metody oznaczania zawartości patuliny w sokach jabłkowych i przecierze jabłkowym za pomocą wysokosprawnej chromatografii cieczowej (HPLC). Metoda została poddana walidacji podczas oznaczania patuliny w naturalnie zanieczyszczonych próbkach oraz próbkach klarownego soku jabłkowego fortyfikowanego patuliną, próbkach mętnego soku jabłkowego i przecieru jabłkowego fortyfikowanego patuliną. | ||
653 | _aartykuły żywnościowe | ||
653 | _apatulina | ||
653 | _ametoda chromatografii cieczowej | ||
653 | _asok jabłkowy | ||
710 | _aKT nr 38 ds. Przetworów Owocowych i Warzywnych | ||
780 | _tPN-EN 14177:2004 (U) | ||
856 |
_uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=65796 _yKatalog online BPK |
||
942 | _cNR | ||
998 |
_crk _d2005.08.16 |
||
999 |
_c65796 _d65796 |