000 01338nam a2200301 i 4500
001 normy2005
003 BPK
005 20200803090609.0
008 121231s pl a f u |000 0 pol
040 _cBPK
041 _apol
084 _aICS 67.240
245 _aAnaliza sensoryczna :
_bogólne wytyczne dotyczące projektowania pracowni analizy sensorycznej.
246 _aPN-ISO 8589:1999
250 _aZatwierdzono: 1999.01.02
260 _aWarszawa :
_bPolski Komitet Normalizacyjny,
_c1999.
500 _aWprowadza: ISO 8589:1988
500 _aZastępuje: PN-66/A-04020
520 _aOpisano projektowanie pracowni przeznaczonych do przeprowadzania ocen sensorycznych w stałych, kontrolowanych warunkach, przy minimalnym wpływie czynników zewnętrznych rozpraszających uwagę, redukcji czynników natury psychologicznej oraz zapewnieniu warunków fizycznych, które mogą mieć wpływ na opinię wydawaną przez ludzi. Przedstawiono 11 rysunków przykladowych projektów.
653 _aprodukty rolnicze
653 _aprodukty spożywcze
653 _aanaliza sensoryczna
710 _aNKP nr 235 ds. Analizy Żywności
780 _tPN-66/A-04020
856 _uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=65660
_yKatalog online BPK
942 _cNR
998 _ceg
_d2005.07.07
999 _c65660
_d65660