000 01800nam a2200325 i 4500
001 normy2005
003 BPK
005 20200804083747.0
008 121231s pl a f u |000 0 pol
040 _cBPK
041 _apol
084 _aICS 67.040
245 _aMrożone wyroby kulinarne :
_bpółprodukty i potrawy.
246 _aPN-A-82201:1996
246 _aPN-A-82201:1996/Az1:2004
246 _aPółprodukty i potrawy
250 _aZatwierdzono: 1996.10.24
260 _aWarszawa :
_bPolski Komitet Normalizacyjny,
_c1996.
520 _aUstalono terminologię dla mrożonych wyrobów kulinarnych wyprodukowanych w formie półproduktów lub potraw. Określono podział na typy wyrobów: półprodukty ziemniaczane obejmujące wyroby z ziemniaków podsmażonych oraz z ciasta ziemniaczanego (z nadzieniem i bez nadzienia), półprodukty mączne z ciasta pierogowego i z ciasta kruchego i potrawy obejmujące potrawy mięsne, podrobowe, sosy, zupy i wyroby z ciasta naleśnikowego. Ustalono wymagania dotyczące: surowców, tolerancji masy netto, temperatury zamrożonych wyrobów, pakowania, przechowywania, transportu i badań. Wyszczególniono wymagania dotyczące zdrowotności wyrobów obejmujące wymagania mikrobiologiczne i zawartość metali szkodliwych dla zdrowia oraz wymagania dotyczące cech organoleptycznych i niektórych cech fizycznych i chemicznych.
653 _aprodukty mrożone
653 _awyroby garmażeryjne
653 _apółprodukty spożywcze
710 _aKT nr 88 ds. Żywności Mrożonej
780 _tBN-85/81166-01
780 _tBN-88/81166-06
780 _tBN-81/81166-07
856 _uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=65177
_yKatalog online BPK
942 _cNR
998 _ceg
_d2005.02.14
999 _c65177
_d65177