| 000 | 01800nam a2200325 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | normy2005 | ||
| 003 | BPK | ||
| 005 | 20200804083747.0 | ||
| 008 | 121231s pl a f u |000 0 pol | ||
| 040 | _cBPK | ||
| 041 | _apol | ||
| 084 | _aICS 67.040 | ||
| 245 |
_aMrożone wyroby kulinarne : _bpółprodukty i potrawy. |
||
| 246 | _aPN-A-82201:1996 | ||
| 246 | _aPN-A-82201:1996/Az1:2004 | ||
| 246 | _aPółprodukty i potrawy | ||
| 250 | _aZatwierdzono: 1996.10.24 | ||
| 260 |
_aWarszawa : _bPolski Komitet Normalizacyjny, _c1996. |
||
| 520 | _aUstalono terminologię dla mrożonych wyrobów kulinarnych wyprodukowanych w formie półproduktów lub potraw. Określono podział na typy wyrobów: półprodukty ziemniaczane obejmujące wyroby z ziemniaków podsmażonych oraz z ciasta ziemniaczanego (z nadzieniem i bez nadzienia), półprodukty mączne z ciasta pierogowego i z ciasta kruchego i potrawy obejmujące potrawy mięsne, podrobowe, sosy, zupy i wyroby z ciasta naleśnikowego. Ustalono wymagania dotyczące: surowców, tolerancji masy netto, temperatury zamrożonych wyrobów, pakowania, przechowywania, transportu i badań. Wyszczególniono wymagania dotyczące zdrowotności wyrobów obejmujące wymagania mikrobiologiczne i zawartość metali szkodliwych dla zdrowia oraz wymagania dotyczące cech organoleptycznych i niektórych cech fizycznych i chemicznych. | ||
| 653 | _aprodukty mrożone | ||
| 653 | _awyroby garmażeryjne | ||
| 653 | _apółprodukty spożywcze | ||
| 710 | _aKT nr 88 ds. Żywności Mrożonej | ||
| 780 | _tBN-85/81166-01 | ||
| 780 | _tBN-88/81166-06 | ||
| 780 | _tBN-81/81166-07 | ||
| 856 |
_uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=65177 _yKatalog online BPK |
||
| 942 | _cNR | ||
| 998 |
_ceg _d2005.02.14 |
||
| 999 |
_c65177 _d65177 |
||