000 | 01357nam a2200277 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | normy2004 | ||
003 | BPK | ||
005 | 20200803090342.0 | ||
008 | 121231s pl a f u |000 0 pol | ||
040 | _cBPK | ||
041 | _apol | ||
084 | _aICS 67.240 | ||
245 |
_aAnaliza sensoryczna : _bmetodologia : wytyczne ogólne. |
||
246 | _aPN-ISO 6658:1998 | ||
250 | _aZatwierdzono: 1998.03.31 | ||
260 |
_aWarszawa : _bPolski Komitet Normalizacyjny, _c1998. |
||
500 | _aWprowadza: ISO 6658:1985 | ||
500 | _aZastępuje: PN-66/A-04020 | ||
520 | _aPodano ogólne wymagania dotyczące wyrobu i szkolenia oceniających, pobierania próbek, pomieszczeń i sprzętu używanych do przeprowadzania ocen sensorycznych. Omówiono procedurę i zalecenia do wszystkich stosowanych metod testowania. Podano ogólne wskazówki dotyczące odpowiednich metod do analizy statystycznej wyników testów sensorycznych. W załączniku wyjaśniono terminy statystyczne i podano tablice istotności. W załączniku krajowym NA podano wykaz norm powołanych i ich krajowych odpowiedników. | ||
653 | _aanaliza sensoryczna | ||
710 | _aNKP nr 235 ds. Analizy Żywności | ||
780 | _tPN-66/A-04020 | ||
856 |
_uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=64288 _yKatalog online BPK |
||
942 | _cNR | ||
998 |
_cirw _d2004.07.24 |
||
999 |
_c64288 _d64288 |