000 | 01591nam a2200289 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | normy2004 | ||
003 | BPK | ||
005 | 20200803090315.0 | ||
008 | 121231s pl a f u |000 0 pol | ||
040 | _cBPK | ||
041 | _apol | ||
084 | _aICS 67.240 | ||
245 |
_aAnaliza sensoryczna : _bmetodologia : wytyczne dotyczące przygotowywania próbek, dla których bezpośrednia analiza sensoryczna nie jest możliwa. |
||
246 | _aPN-ISO 5497:1998 | ||
250 | _aZatwierdzono: 1998.01.02 | ||
260 |
_aWarszawa : _bPolski Komitet Normalizacyjny, _c1998. |
||
500 | _aWprowadza: ISO 5497:1982 | ||
520 | _aPodano wytyczne stosowane do próbek produktów o intensywnym aromacie oraz do próbek produktów silnie skoncentrowanych. Zasada polega na przygotowaniu preperatu, który pozwala na bezpośrednią ocenę właściwości organoleptycznych próbki, odpowiednio do potrzeb analizy: a) w przypadku oceny właściwości samej próbki - przez mieszanie próbki z substancją o określonym składzie chemicznym lub dodawanie do neutralnego produktu żywnościowego; b) w przypadku oceny wpływu próbki na produkt żywnościowy - przez dodawanie próbki do produktu żywnościowego, dla którego próbka jestprzeznaczona. | ||
653 | _aanaliza sensoryczna | ||
653 | _apobieranie próbek | ||
653 | _apróbki do badań | ||
653 | _aprzygotowywanie próbek do badań | ||
710 | _aNKP nr 235 ds. Analizy Żywności | ||
856 |
_uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=64134 _yKatalog online BPK |
||
942 | _cNR | ||
998 |
_cirw _d2004.06.25 |
||
999 |
_c64134 _d64134 |