000 | 01328nam a2200289 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | normy2004 | ||
003 | BPK | ||
005 | 20200804095001.0 | ||
008 | 121231s pl a f u |000 0 pol | ||
040 | _cBPK | ||
041 | _apol | ||
084 | _aICS 67.220.10 | ||
245 |
_aZioła i przyprawy : _bprzygotowanie zmielonej próbki do analizy. |
||
246 | _aPrzygotowanie zmielonej próbki do analizy | ||
246 | _aPN-ISO 2825:1999 | ||
250 | _aZatwierdzono: 1999.12.30 | ||
260 |
_aWarszawa : _bPolski Komitet Normalizacyjny, _c1999. |
||
500 | _aWprowadza: ISO 2825:1981 | ||
520 | _aPodstawą tej metody jest próbka laboratoryjna otrzymana za pomocą metody określonej w ISO 948. Zasada postępowania polega na zmieleniu próbki laboratoryjnej, uprzednio wymieszanej w celu otrzymania cząstek o wymiarach określonych w normie międzynarodowej w zależności od rodzaju ziela lub przyprawy, lub jeżeli nie określono wymiarów cząsteczek, zmielić tak, aby otrzymać cząstki o wymiarach około 1 mm. | ||
653 | _aprodukty żywnościowe | ||
653 | _azioła | ||
653 | _aprzyprawy | ||
710 | _aNKP nr 110 ds. Surowców i Przetworów Zielarskich | ||
856 |
_uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=63681 _yKatalog online BPK |
||
942 | _cNR | ||
998 |
_cirw _d2004.04.19 |
||
999 |
_c63681 _d63681 |