000 01328nam a2200289 i 4500
001 normy2004
003 BPK
005 20200804095001.0
008 121231s pl a f u |000 0 pol
040 _cBPK
041 _apol
084 _aICS 67.220.10
245 _aZioła i przyprawy :
_bprzygotowanie zmielonej próbki do analizy.
246 _aPrzygotowanie zmielonej próbki do analizy
246 _aPN-ISO 2825:1999
250 _aZatwierdzono: 1999.12.30
260 _aWarszawa :
_bPolski Komitet Normalizacyjny,
_c1999.
500 _aWprowadza: ISO 2825:1981
520 _aPodstawą tej metody jest próbka laboratoryjna otrzymana za pomocą metody określonej w ISO 948. Zasada postępowania polega na zmieleniu próbki laboratoryjnej, uprzednio wymieszanej w celu otrzymania cząstek o wymiarach określonych w normie międzynarodowej w zależności od rodzaju ziela lub przyprawy, lub jeżeli nie określono wymiarów cząsteczek, zmielić tak, aby otrzymać cząstki o wymiarach około 1 mm.
653 _aprodukty żywnościowe
653 _azioła
653 _aprzyprawy
710 _aNKP nr 110 ds. Surowców i Przetworów Zielarskich
856 _uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=63681
_yKatalog online BPK
942 _cNR
998 _cirw
_d2004.04.19
999 _c63681
_d63681