TY - BOOK ED - KT nr 235 ds. Analizy Żywności TI - Analiza sensoryczna: metodologia : metoda parzysta PY - 2007/// CY - Warszawa PB - Polski Komitet Normalizacyjny KW - analiza sensoryczna KW - metodologia KW - metoda parzysta N1 - Wprowadza: ISO 5495:2005, EN ISO 5495:2007, ISO 5495:2005/Cor 1:2006; Zastępuje: PN-EN ISO 5495:2007 (U) N2 - Opisano procedurę określania czy istnieje zauważalna różnica lub podobieństwo w natężeniu ocenianej pojedynczej cechy jakościowej lub jakakolwiek inna różnica jakości między dwoma próbkami produktów, pozwala ona wskazać tylko kierunek różnicy ale nie mierzy wielkości jego natężenia. Przed rozpoczęciem analizy wyników należy określić z jakim typem testu mamy do czynienia czy jednostronnym (gdzie znany jest kierunek różnicy) czy dwustronnym (gdzie nieznany jest kierunek różnicy) UR - http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=64134 ER -