TY - BOOK ED - KT nr 235 ds. Analizy Żywności TI - Żywność o niskiej zawartości tłuszczu: oznaczanie chlormekwatu i mepikwatu : metoda LC-MS PY - 2007/// CY - Warszawa PB - Polski Komitet Normalizacyjny KW - żywność KW - chlormekwat KW - mepikwat KW - analiza żywności N1 - Wprowadza: EN 15054:2006; Zastępuje: PN-EN 15054:2006 (U) N2 - Określono metodę wysokosprawnej chromatografii cieczowej ze spektrometrią masową (LC-MS) do oznaczania regulatorów wzrostu, chlormekwatu i mepikwatu w żywności o niskiej zawartości tłuszczu, kolejno jako kationy chlormekwatu i mepikwatu. Metodę można stosować w odniesieniu do wszystkich rodzajów owoców, warzyw i produktów zbożowych. W badaniach międzylaboratoryjnych sprawdzono ją na grzybach, gruszkach, mące pszennej i puree z owoców UR - http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=64893 ER -