TY - BOOK ED - KT nr 235 ds. Analizy Żywności TI - Żywność o niskiej zawartości tłuszczu: oznaczanie pozostałości N-metylokarbaminianów PY - 2007/// CY - Warszawa PB - Polski Komitet Normalizacyjny KW - żywność KW - N-metylokarbaminianin KW - analiza żywności KW - ziemia okrzemkowa N1 - Wprowadza: EN 14185-2:2006; Zastępuje: PN-EN 14185-2:2006 (U) N2 - Określono metodę wysokosprawnej chromatografii cieczowej (HPLC) do oznaczania pozostałości pestycydów N-metylokarbaminianowych w owocach i warzywach. Metodę zwalidowano w badaniach międzylaboratoryjnych dla aldikarbu, karbofuranu, furatiokarbu, metomylu, oksamylu, propoksuru i pochodnych tiodikarbu oraz metabolitów sulfonu aldikarbu i 3-hydroksy-karbofuranu w pomidorach i pomarańczach na poziomie od 0,04 mg/kg do 0,25 mg/kg UR - http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=64893 ER -