TY - BOOK ED - KT nr 235 ds. Analizy Żywności TI - Żywność pochodzenia roślinnego: metody oznaczania wielu pozostałości pestycydów za pomocą chromatografii gazowej PY - 2009/// CY - Warszawa PB - Polski Komitet Normalizacyjny KW - produkty żywnościowe KW - żywność pochodzenia roślinnego KW - pestycydy KW - metoda chromatografii gazowej N1 - Wprowadza: EN 12393-3:2008; Zastępuje: PN-EN 12393-3:2008 N2 - Podano wskazówki do kilku zalecanych technik oznaczania pozostałości pestycydów w żywności pochodzenia roślinnego oraz do badań potwierdzających. Potwierdza się tożsamość każdej wykrytej pozostałości pestycydów, szczególnie w przypadkach podejrzenia przekroczenia najwyższej dopuszczalnej pozostałości UR - http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=76351 ER -