TY - BOOK ED - KT nr 235 ds. Analizy Żywności TI - Artykuły żywnościowe: oznaczanie aflatoksyny B1 oraz sumy aflatoksyn B1, B2, G1 i G2 w orzechach laskowych, orzechach ziemnych, pistacjach, figach i papryce w proszku : metoda wysokosprawnej chromatografii cieczowej z uzyskaniem pochodnej po rozdziale na kolumnie i oczyszczaniu na kolumnie powinowactwa immunologicznego PY - 2008/// CY - Warszawa PB - Polski Komitet Normalizacyjny KW - artykuły żywnościowe KW - aflatoksyny KW - orzechy KW - figi KW - pistacje KW - papryka w proszku KW - metoda chromatografii cieczowej N1 - Wprowadza: EN 14123:2007; Zastępuje: PN-EN 14123:2008 N2 - Norma ma zastosowanie do oznaczania aflatoksyn B1, B2, G1 i G2 w orzechach laskowych, figach, pistacjach, orzechach ziemnych i papryce w proszku. Granica oznaczalności metody wynosi co najmniej 0,8 ng/g dla każdej aflatoksyny ( wartość uzyskana w badaniach wewnątrz- i międzylaboratoryjnych) w zależności od użytej aparatury UR - http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=73958 ER -