TY - BOOK ED - KT nr 235 ds. Analizy Żywności TI - Artykuły żywnościowe: oznaczanie pierwiastków śladowych : oznaczanie zawartości arsenu w owocach morza metodą atomowej spektrometrii absorpcyjnej z atomizacją w piecu grafitowym (GFAAS) po mineralizacji mikrofalowej PY - 2006/// CY - Warszawa PB - Polski Komitet Normalizacyjny KW - produkty żywnościowe KW - owoce morza KW - analiza chemiczna KW - kwas azotowy KW - arsen N1 - Wprowadza: EN 14332:2004; Zastępuje: PN-EN 14332:2004 (U) N2 - Określono metodę atomowej spektrometrii absorpcyjnej z atomizacją w piecu grafitowym (GFAAS) po mineralizacji mikrofalowej [1], [2] do oznaczania zawartości arsenu w owocach morza. Do badań międzylaboratoryjnych zostały włączone artykuły żywnościowe o zawartości arsenu > i = 2 mg/kg suchej masy UR - http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=69608 ER -