TY - BOOK ED - KT nr 235 ds. Analizy Żywności TI - Artykuły żywnościowe: oznaczanie zawartości azotanów i/lub azotynów PY - 2006/// CY - Warszawa PB - Polski Komitet Normalizacyjny KW - produkty żywnościowe KW - produkty mięsne KW - analiza chemiczna KW - azotany KW - azotyny N1 - Wprowadza: EN 12014-4:2005; Zastępuje: PN-EN 12014-4:2005 (U) N2 - Określono metodę chromatografii jonowymiennej oznaczania zawartości azotanów i azotynów w produktach mięsnych, którą zwalidowano dla różnych produktów mięsnych o zawartości od 50 mg/kg do 300 mg/kg azotanów w przeliczeniu na jon azotanowy oraz o zawartości azotynów około 40 mg/kg w przeliczeniu na jon azotynowy UR - http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=69386 ER -