TY - BOOK ED - KT nr 235 ds. Analizy Żywności TI - Artykuły żywnościowe: oznaczanie zawartości azotanów i/lub azotynów PY - 2006/// CY - Warszawa PB - Polski Komitet Normalizacyjny KW - produkty żywnościowe KW - produkty mięsne KW - analiza chemiczna KW - azotyny KW - azotany N1 - Wprowadza: EN 12014-3:2005; Zastępuje: PN-EN 12014-3:2005 (U); Zastępuje: PN-74/A-82114 N2 - Określono spektrometryczną metodę oznaczania zawartości azotanów i azotynów w produktach mięsnych, którą zwalidowano dla różnych produktów mięsnych o zawartości od 9 mg/kg do 22 mg/kg azotynów w przeliczeniu na azotyn sodu oraz od 23 mg/kg do 48 mg/kg azotanów w przeliczeniu na azotan sodu UR - http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=69385 ER -