TY - BOOK ED - NKP nr 36 ds. Zbóż i Przetworów Zbożowych TI - Artykuły żywnościowe: oznaczanie aflatoksyny B1 i sumy aflatoksyn B1, B2, G1 i G2 w zbożach, orzechach i produktach z nich otrzymanych : metoda wysokosprawnej chromatografii cieczowej z uzyskaniem pochodnej po rozdziale na kolumnie i oczyszczaniu na kolumnie powinowactwa immunologicznego PY - 2001/// CY - Warszawa PB - Polski Komitet Normalizacyjny KW - artykuły żywnościowe KW - produkty zbożowe KW - orzechy KW - owoce suszone KW - metoda chromatografii cieczowej N1 - Wprowadza: EN 12955:1995 N2 - Opisano metodę oznaczania aflatoksyn na poziomach większych niż 8 miligram/kg. Metoda ta może mieć zastosowanie do różnych rodzajów zbóż, produktów z nasion oleistych, orzechów, owoców suszonych i produktów z nich otrzymanych, po potwierdzeniu w laboratorium jej charakterystyki analitycznej UR - http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=68243 ER -