TY - BOOK ED - NKP nr 235 ds. Analizy Żywności TI - Artukuły żywnościowe: Wykrywanie napromieniania żywności zawierającej kości : metoda spektroskopii ESR PY - 2000/// CY - Warszawa PB - Polski Komitet Normalizacyjny KW - artykuły żywnościowe KW - napromieniane artykuły żywnościowe KW - promieniowanie jonizujące KW - analiza żywności KW - wykrywanie obróbki radiacyjnej KW - kości KW - ości KW - spektroskopia EPR N1 - Wprowadza: EN 1786:1996 N2 - Przedstawiono metodę wykrywania napromieniania mięsa zawierającego kości, oraz ryb zawierających ości, poddanych działaniu promieniowania jonizującego, polegającą na analizie widm elektronowego rezonansu paramagnetycznego ESR rejestrowanych w kościach UR - http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=68105 ER -