TY - BOOK ED - NKP nr 36 ds. Zbóż i Przetworów Zbożowych TI - Artykuły żywnościowe: oznaczanie ochratoksyny A w zbożach i produktach zbożowych : metoda wysoko sprawnej chromatografii cieczowej z oczyszczaniem na żelu kamionkowym PY - 2000/// CY - Warszawa PB - Polski Komitet Normalizacyjny KW - produkty żywnościowe KW - zboża KW - analiza chemiczna KW - ochratoksyna N1 - Wprowadza: EN ISO 15141-1:1998 N2 - Przedstawiono metodę oznaczania ochratoksyny A na poziomach wyższych niż 0,4 mikrograma/kilogram, metodą wysoko sprawnej chromatografii cieczowej z oczyszczaniem na żelu krzemionkowym. Charakterystyka analityczna metody została w pełni określona podczas 2 badań międzylaboratoryjnych, stosując mąkę pszenną z całego ziarna zawierającą 0,4 mikrogam/kilogram ochratoksyny A UR - http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=67155 ER -