TY - BOOK ED - NKP nr 235 ds. Analizy Żywności TI - Analiza sensoryczna: identyfikacja i wybór deskryptorów do ustalania profitu sensorycznego z użyciem metod wielowymiarowych PY - 1999/// CY - Warszawa PB - Polski Komitet Normalizacyjny KW - produkty spożywcze KW - analiza sensoryczna KW - deskryptory N1 - Wprowadza: ISO 11035:1994 N2 - Opisano metodę identyfikacji wyrobu deskryptorów, które mogą być później wykorzystane do sporządzania profilu sensorycznego. Opisano kolejne etapy metodyki: szkolenie zespołu, przygotowanie listy możliwie największej liczby określeń opisowych, wstępny wybór deskryptorów, redukcję liczby deskryptorów, wybór produktów odniesienia oraz szkolenie zespołu w stosowaniu zredukowanej listy deskryptorów UR - http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=66583 ER -