TY - BOOK ED - KT nr 38 ds. Przetworów Owocowych i Warzywnych TI - Artykuły żywnościowe: oznaczanie patuliny w klarownym i w mętnym soku jabłkowym oraz w przecierze jabłkowym : metoda HPLC z oczyszczaniem za pomocą ekstrakcji ciecz-ciecz PY - 2005/// CY - Warszawa PB - Polski Komitet Normalizacyjny KW - artykuły żywnościowe KW - patulina KW - metoda chromatografii cieczowej KW - sok jabłkowy N1 - Wprowadza: EN 14177:2003; Zastępuje: PN-EN 14177:2004 (U) N2 - Dotyczy metody oznaczania zawartości patuliny w sokach jabłkowych i przecierze jabłkowym za pomocą wysokosprawnej chromatografii cieczowej (HPLC). Metoda została poddana walidacji podczas oznaczania patuliny w naturalnie zanieczyszczonych próbkach oraz próbkach klarownego soku jabłkowego fortyfikowanego patuliną, próbkach mętnego soku jabłkowego i przecieru jabłkowego fortyfikowanego patuliną UR - http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=65796 ER -