TY - BOOK ED - NKP nr 235 ds. Analizy Żywności TI - Analiza sensoryczna: metodologia : wytyczne ogólne PY - 1998/// CY - Warszawa PB - Polski Komitet Normalizacyjny KW - analiza sensoryczna N1 - Wprowadza: ISO 6658:1985; Zastępuje: PN-66/A-04020 N2 - Podano ogólne wymagania dotyczące wyrobu i szkolenia oceniających, pobierania próbek, pomieszczeń i sprzętu używanych do przeprowadzania ocen sensorycznych. Omówiono procedurę i zalecenia do wszystkich stosowanych metod testowania. Podano ogólne wskazówki dotyczące odpowiednich metod do analizy statystycznej wyników testów sensorycznych. W załączniku wyjaśniono terminy statystyczne i podano tablice istotności. W załączniku krajowym NA podano wykaz norm powołanych i ich krajowych odpowiedników UR - http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=64288 ER -