TY - BOOK AU - Skoczek,Piotr AU - Wiśniewski,Sławomir AU - Sekutowicz,Stanisław AU - Ślaski,Bolesław AU - Kulmatycki,Włodzimierz AU - Wilkosz,Ferdynand AU - Kiewnarska,Elżbieta AU - Kiewnarska,Elżbieta AU - Niewiarowska,Florentyna ED - Prowincjonalna Oficyna Wydawnicza TI - Ryby i ich znaczenie w przedwojennej Polsce =: Fish and their importance in pre-war Poland T2 - Skarby Literatury SN - 9788363831554 PY - 2022/// CY - Proszówki PB - Prowincjonalna Oficyna Wydawnicza KW - Kuchnia polska KW - Ryby KW - Rybołówstwo KW - Potrawy z ryb i owoców morza KW - Polska KW - Opracowanie KW - Publikacja bogato ilustrowana KW - Przepisy kulinarne KW - Biologia KW - Historia KW - Kulinaria N1 - Edycja w twardej oprawie, egzemplarze numerowane.; Karta luźna zawiera certyfikat edycji limitowanej; Ryby / Stanisław Sekutowicz, Lwów - Warszawa 1938. Ryby : 93 rysunki kolorowe, Warszawa [1926]. Rybołówstwo i rybołówcy na Wiśle dawniej i dziś / Bolesław Ślask, Warszawa 1917. Rybactwo na Pomorzu / Włodzimierz Kulmatycki, Bydgoszcz 1931. Hodowla ryb w małych stawach / napisał Ferdynand Wilkosz, Warszawa 1919. Przepisy przyrządzania karpia i innych ryb słodkowodnych / opracowane przez Panią Elżbietę, Warszawa 1930. Potrawy z ryb / zebrała i ułożyła Pani Elżbieta, Warszawa [1929]. Jak przyrządzać ryby : przepisy zebrane i wydane przez Związek Hodowców Ryb Stawowych we Lwowie, Lwów [1939]. 100 przepisów przyrządzania ryb morskich / Pani Florentyna, Bydgoszcz 1930 UR - http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=92056 ER -