TY - BOOK ED - NKP nr 3 ds. Mikrobiologii Żywności TI - Mikrobiologia żywności i pasz: przygotowanie próbek, zawiesiny wyjściowej i rozcieńczeń dziesięciokrotnych do badań mikrobiologicznych : ogółne zasady przygotowania zawiesiny wyjściowej i rozcieńczeń dziesięciokrotnych PY - 2000/// CY - Warszawa PB - Polski Komitet Normalizacyjny KW - produkty rolnicze KW - produkty spożywcze KW - produkty paszowe KW - rozcieńczenie KW - analiza mikrobiologiczna N1 - Wprowadza: ISO 6887-1:1999; Wprowadza: EN ISO 6887-1:1999; Zastępuje: PN-ISO 6887:1998 N2 - Przedstawiono ogólne zasady przygotowania w warunkach tlenowych zawiesiny wyjściowej i rozcieńczeń dziesięciokrotnych dla potrzeb badań mikrobiologicznych produktów żywnościowych i pasz. Opisano rozcieńczalniki ogólnego zastosowania i do celów specjalnych, aparaturę i szkło laboratoryjne, ogólne zasady pobierania i przygotowania próbek oraz sposób przygotowania zawiesiny wyjściowej i kolejnych rozcieńczeń dziesięciokrotnych, z uwzględnieniem zalecanego czasu trwania procedury UR - http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=66879 ER -