MAIN PAGE> DETAILS> NORMAL VIEW

Normal view View MARC View ISBD

Analiza sensoryczna : metodologia : metoda parzysta.

by KT nr 235 ds. Analizy Żywności.
Type: materialTypeLabelBookPublisher: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2007Edition: Zatwierdzono: 2007.11.16.Other Title: PN-ISO 5495:2007.Subject(s): analiza sensoryczna | metodologia | metoda parzystaOnline Resources: Katalog online BPK Summary: Opisano procedurę określania czy istnieje zauważalna różnica lub podobieństwo w natężeniu ocenianej pojedynczej cechy jakościowej lub jakakolwiek inna różnica jakości między dwoma próbkami produktów, pozwala ona wskazać tylko kierunek różnicy ale nie mierzy wielkości jego natężenia. Przed rozpoczęciem analizy wyników należy określić z jakim typem testu mamy do czynienia czy jednostronnym (gdzie znany jest kierunek różnicy) czy dwustronnym (gdzie nieznany jest kierunek różnicy). Supersedes:PN-EN ISO 5495:2007 U List(s) this item appears in: Technologia żywności i żywienia
Tags from this library:
No tags from this library for this title.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Location Call number Status Date due
Norma Norma
Czytelnia BGHelp
PN-EN ISO 5495 Tylko na miejscu

Wprowadza: ISO 5495:2005,
EN ISO 5495:2007,
ISO 5495:2005/Cor 1:2006.

Zastępuje: PN-EN ISO 5495:2007 (U)

Opisano procedurę określania czy istnieje zauważalna różnica lub podobieństwo w natężeniu ocenianej pojedynczej cechy jakościowej lub jakakolwiek inna różnica jakości między dwoma próbkami produktów, pozwala ona wskazać tylko kierunek różnicy ale nie mierzy wielkości jego natężenia. Przed rozpoczęciem analizy wyników należy określić z jakim typem testu mamy do czynienia czy jednostronnym (gdzie znany jest kierunek różnicy) czy dwustronnym (gdzie nieznany jest kierunek różnicy).

Kliknij na obrazek by zobaczyć go w przeglądarce zdjęć

© 2013 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA

Widzisz błąd - napisz

admin: Michał Dudzik