BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Analiza sensoryczna : metodologia : metoda parzysta.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Polish Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2007.Edition: Zatwierdzono: 2007.11.16Other title:
  • PN-ISO 5495:2007
Subject(s): Other classification:
  • ICS 67.240
Online resources: Summary: Opisano procedurę określania czy istnieje zauważalna różnica lub podobieństwo w natężeniu ocenianej pojedynczej cechy jakościowej lub jakakolwiek inna różnica jakości między dwoma próbkami produktów, pozwala ona wskazać tylko kierunek różnicy ale nie mierzy wielkości jego natężenia. Przed rozpoczęciem analizy wyników należy określić z jakim typem testu mamy do czynienia czy jednostronnym (gdzie znany jest kierunek różnicy) czy dwustronnym (gdzie nieznany jest kierunek różnicy). Supersedes: PN-EN ISO 5495:2007 (U)
List(s) this item appears in: Technologia żywności i żywienia
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Standard Standard Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG PN-EN ISO 5495 Tylko na miejscu PNS15038
Total holds: 0

Wprowadza: ISO 5495:2005,
EN ISO 5495:2007,
ISO 5495:2005/Cor 1:2006.

Zastępuje: PN-EN ISO 5495:2007 (U)

Opisano procedurę określania czy istnieje zauważalna różnica lub podobieństwo w natężeniu ocenianej pojedynczej cechy jakościowej lub jakakolwiek inna różnica jakości między dwoma próbkami produktów, pozwala ona wskazać tylko kierunek różnicy ale nie mierzy wielkości jego natężenia. Przed rozpoczęciem analizy wyników należy określić z jakim typem testu mamy do czynienia czy jednostronnym (gdzie znany jest kierunek różnicy) czy dwustronnym (gdzie nieznany jest kierunek różnicy).

© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA