Tłuszczowe przetwory mleczne : oznaczanie zawartości wody : metoda Karla Fischera.
Material type: TextLanguage: Polish Original language: English Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2014.Edition: Zatwierdzono: 2013.08.07ISBN:- 97888327533128
- Oznaczanie zawartości wody
- Metoda Karla Fischera
- PN-EN ISO 5536:2013-08
- ICS 67.100.10
Item type | Current library | Collection | Shelving location | Call number | Status | Date due | Barcode | Item holds | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Standard | Biblioteka Politechniki Koszalińskiej | Bibliotekarstwo | Czytelnia BG | PN-EN ISO 5536 | Tylko na miejscu | 02609041 |
Wprowadza: EN ISO 5536:2013, ISO 5536:2009.
Określono metodę oznaczania zawartości wody w tłuszczowych przetworach mlecznych za pomocą metody Karla Fischera (KF). Metoda ma zastosowanie do oleju maślanego (bezwodnego oleju maślanego, bezwodnego tłuszczu maślanego, bezwodnego tłuszczu mlecznego) o zawartości wody nie większej niż 1,0 % jako ułamek masowy.