BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Artykuły żywnościowe : oznaczanie zawartości izomaltu, laktitolu, maltitolu, mannitolu, sorbitolu i ksylitolu w artykułach żywnościowych.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Polish Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2006.Edition: Zatwierdzono: 2006.08.30Other title:
  • PN-EN 15086:2006
Subject(s): Other classification:
  • ICS 67.050
Online resources: Summary: Opisano metodę HPLC do oznaczania zawartości izomaltu i innych polioli takich jak laktitol, maltitol, mannitol, sorbitol i ksylitom, w artykułach żywnościowych. Pod względem chemicznym izomalt jest przedstawiany jako mieszanina 6-O-a-D-glukopiranozylo-D-sorbitolu (1,6-GPS) i 1-O-a-D- glukopiranozylo-D-mannitolu (1,1-GPM).
List(s) this item appears in: Technologia żywności i żywienia
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Standard Standard Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG PN-EN 15086 Tylko na miejscu PNS7428
Total holds: 0

Wprowadza: EN 15086:2006

Zastępuje: PN-EN 15086:2006 (U)

Opisano metodę HPLC do oznaczania zawartości izomaltu i innych polioli takich jak laktitol, maltitol, mannitol, sorbitol i ksylitom, w artykułach żywnościowych. Pod względem chemicznym izomalt jest przedstawiany jako mieszanina 6-O-a-D-glukopiranozylo-D-sorbitolu (1,6-GPS) i 1-O-a-D- glukopiranozylo-D-mannitolu (1,1-GPM).

© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA