BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Mikrobiologia żywności i pasz : pobieranie próbek do badań mikrobiologicznych z tusz zwierząt rzeźnych.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Polish Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2005.Edition: Zatwierdzono: 2005.05.17Other title:
  • PN-ISO 17604:2005
Subject(s): Other classification:
  • ICS 07.100.30
Online resources: Summary: Określono metody pobierania próbek w celu wykrycia i oznaczenia liczby drobnoustrojów na powierzchni tusz zwierząt rzeźnych bezpośrednio po uboju. Pobieranie próbek do badań mikrobiologicznych może być przeprowadzone jako część: - procesu kontroli (oraz weryfikacji procesu kontroli) w rzeźniach bydła, koni, świń, gęsi oraz zwierzyny łownej z ferm, - systemu zapewnienia bezpieczeństwa produktu opartego na analizie ryzyka, oraz - monitoringu dotyczących występowania drobnoustrojów chorobotwórczych. Uwzględniono pobieranie próbek metodą niszczącą i nieniszczącą.
List(s) this item appears in: Technologia żywności i żywienia
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Standard Standard Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG PN-ISO 17604 Tylko na miejscu PNS3550
Total holds: 0

Wprowadza: ISO 17604:2003

Zastępuje: PN-ISO 3100-1:1999

Określono metody pobierania próbek w celu wykrycia i oznaczenia liczby drobnoustrojów na powierzchni tusz zwierząt rzeźnych bezpośrednio po uboju. Pobieranie próbek do badań mikrobiologicznych może być przeprowadzone jako część: - procesu kontroli (oraz weryfikacji procesu kontroli) w rzeźniach bydła, koni, świń, gęsi oraz zwierzyny łownej z ferm, - systemu zapewnienia bezpieczeństwa produktu opartego na analizie ryzyka, oraz - monitoringu dotyczących występowania drobnoustrojów chorobotwórczych. Uwzględniono pobieranie próbek metodą niszczącą i nieniszczącą.

© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA