BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Analiza sensoryczna : (Record no. 64134)

MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU
podpole kontrolne o stałej długości 01591nam a2200289 i 4500
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU
podpole kontrolne normy2004
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO REKORDU
podpole kontrolne BPK
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU
podpole kontrolne 20200803090315.0
008 - POLE O STAŁEJ DŁUGOŚCI - DANE KONTROLNE
podpole kontrolne o stałej długości 121231s pl a f u |000 0 pol
040 ## - ŹRÓDŁO KATALOGOWANIA
Instytucja, która utworzyła rekord BPK
041 ## - KOD JĘZYKA
Kod języka tekstu pol
084 ## - NUMER INNEJ KLASYFIKACJI
Numer klasyfikacji ICS 67.240
245 ## - TYTUŁ/ODPOWIEDZIALNOŚĆ
Tytuł Analiza sensoryczna :
Ciąg dalszy tytułu metodologia : wytyczne dotyczące przygotowywania próbek, dla których bezpośrednia analiza sensoryczna nie jest możliwa.
246 ## - WARIANT TYTUŁU
Tytuł PN-ISO 5497:1998
250 ## - STREFA WYDANIA
Oznaczenie wydania Zatwierdzono: 1998.01.02
260 ## - STREFA ADRESU WYDAWNICZEGO
Miejsce wydania Warszawa :
Nazwa wydawcy/dystrybutora Polski Komitet Normalizacyjny,
Data publikacji, dystrybucji/powstania dokumentu 1998.
500 ## - UWAGI OGÓLNE
Tekst uwagi Wprowadza: ISO 5497:1982
520 ## - UWAGA DOTYCZĄCA TREŚCI DOKUMENTU
Analiza dokumentacyjna, adnotacja itp. Podano wytyczne stosowane do próbek produktów o intensywnym aromacie oraz do próbek produktów silnie skoncentrowanych. Zasada polega na przygotowaniu preperatu, który pozwala na bezpośrednią ocenę właściwości organoleptycznych próbki, odpowiednio do potrzeb analizy: a) w przypadku oceny właściwości samej próbki - przez mieszanie próbki z substancją o określonym składzie chemicznym lub dodawanie do neutralnego produktu żywnościowego; b) w przypadku oceny wpływu próbki na produkt żywnościowy - przez dodawanie próbki do produktu żywnościowego, dla którego próbka jestprzeznaczona.
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA
Termin indeksowy analiza sensoryczna
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA
Termin indeksowy pobieranie próbek
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA
Termin indeksowy próbki do badań
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA
Termin indeksowy przygotowywanie próbek do badań
710 ## - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO
Nazwa ciała zbiorowego lub jednostki geograficznej NKP nr 235 ds. Analizy Żywności
856 ## - LOKALIZACJA I DOSTĘP DO ELEKTRONICZNYCH DOKUMENTÓW ZDALNYCH
Link (URL) http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=64134
Tekst linku Katalog online BPK
942 ## - HASŁO DODATKOWE - ELEMENTY(KOHA)
Typ dokumentu Standard
998 ## - DANE OPRACOWANIA
Inicjały katalogującego irw
Data 2004.06.25
Holdings
Wycofany Status Uszkodzony Dostępność Lokalizacja stała Lokalizacja bieżąca Miejsce przechowywania Data nabycia Sygnatura Kod kreskowy Cena obowiązuje od Typ dokumentu
      Tylko na miejscu Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG 02.02.2013 PN-ISO 5497 PNS1827 02.02.2013 Standard
© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA