Ryby i ich znaczenie w przedwojennej Polsce = Fish and their importance in pre-war Poland /
Ryby i ich znaczenie w przedwojennej Polsce = Fish and their importance in pre-war Poland /
[opracowanie i redakcja Piotr Skoczek ; tłumaczenie Sławomir Wiśniewski (j. angielski)].
- Proszówki : Prowincjonalna Oficyna Wydawnicza, 2022.
- 271, [1] stron : fotografie, ilustracje (w tym kolorowe) ; 34 cm + Teka [12] kart tablic kolorowych ; 31 cm + Certyfikat : [1] karta ; 30x21 cm.
- (Skarby Literatury ; 8 )
Fish and their importance in pre-war Poland
Edycja w twardej oprawie, egzemplarze numerowane. Karta luźna zawiera certyfikat edycji limitowanej.
Ryby / Stanisław Sekutowicz, Lwów - Warszawa 1938. Ryby : 93 rysunki kolorowe, Warszawa [1926]. Rybołówstwo i rybołówcy na Wiśle dawniej i dziś / Bolesław Ślask, Warszawa 1917. Rybactwo na Pomorzu / Włodzimierz Kulmatycki, Bydgoszcz 1931. Hodowla ryb w małych stawach / napisał Ferdynand Wilkosz, Warszawa 1919. Przepisy przyrządzania karpia i innych ryb słodkowodnych / opracowane przez Panią Elżbietę, Warszawa 1930. Potrawy z ryb / zebrała i ułożyła Pani Elżbieta, Warszawa [1929]. Jak przyrządzać ryby : przepisy zebrane i wydane przez Związek Hodowców Ryb Stawowych we Lwowie, Lwów [1939]. 100 przepisów przyrządzania ryb morskich / Pani Florentyna, Bydgoszcz 1930.
Wstęp i podpisy pod ilustracjami także w języku angielskim.
9788363831554
1901-2000
1914-1918
1918-1939
Kuchnia polska
Ryby
Rybołówstwo
Potrawy z ryb i owoców morza
Polska
Opracowanie
Publikacja bogato ilustrowana
Przepisy kulinarne
Biologia
Historia
Kulinaria
392.8(438) 597.2/.5 639.2
Fish and their importance in pre-war Poland
Edycja w twardej oprawie, egzemplarze numerowane. Karta luźna zawiera certyfikat edycji limitowanej.
Ryby / Stanisław Sekutowicz, Lwów - Warszawa 1938. Ryby : 93 rysunki kolorowe, Warszawa [1926]. Rybołówstwo i rybołówcy na Wiśle dawniej i dziś / Bolesław Ślask, Warszawa 1917. Rybactwo na Pomorzu / Włodzimierz Kulmatycki, Bydgoszcz 1931. Hodowla ryb w małych stawach / napisał Ferdynand Wilkosz, Warszawa 1919. Przepisy przyrządzania karpia i innych ryb słodkowodnych / opracowane przez Panią Elżbietę, Warszawa 1930. Potrawy z ryb / zebrała i ułożyła Pani Elżbieta, Warszawa [1929]. Jak przyrządzać ryby : przepisy zebrane i wydane przez Związek Hodowców Ryb Stawowych we Lwowie, Lwów [1939]. 100 przepisów przyrządzania ryb morskich / Pani Florentyna, Bydgoszcz 1930.
Wstęp i podpisy pod ilustracjami także w języku angielskim.
9788363831554
1901-2000
1914-1918
1918-1939
Kuchnia polska
Ryby
Rybołówstwo
Potrawy z ryb i owoców morza
Polska
Opracowanie
Publikacja bogato ilustrowana
Przepisy kulinarne
Biologia
Historia
Kulinaria
392.8(438) 597.2/.5 639.2