Analiza sensoryczna : metodologia : metoda trójkontowa.
Analiza sensoryczna : metodologia : metoda trójkontowa.
- Zatwierdzono: 2007.11.16
- Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny
PN-EN ISO 4120:2007
Wprowadza: ISO 4120:2004,
EN ISO 4120:2007. Zastępuje: PN-EN ISO 4120:2007 (U)
Opisano procedurę określania czy występuje dostrzegalna sensorycznie różnica, czy podobieństwo między próbkami dwóch produktów. Niniejszą metodę stosuje się do określania występowania różnicy pojedynczej cechy sensorycznej lub kilku cech.
produkty spożywcze analiza sensoryczna metoda trójkontowa
PN-EN ISO 4120:2007
Wprowadza: ISO 4120:2004,
EN ISO 4120:2007. Zastępuje: PN-EN ISO 4120:2007 (U)
Opisano procedurę określania czy występuje dostrzegalna sensorycznie różnica, czy podobieństwo między próbkami dwóch produktów. Niniejszą metodę stosuje się do określania występowania różnicy pojedynczej cechy sensorycznej lub kilku cech.
produkty spożywcze analiza sensoryczna metoda trójkontowa