Maszyny dla przemysłu spożywczego : osuszarki do sałaty : wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny.
Maszyny dla przemysłu spożywczego : osuszarki do sałaty : wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny.
- Zatwierdzono: 2006.05.04
- Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2006.
PN-EN 13621:2006
Osuszarki do sałaty
Wprowadza: EN 13621:2004 Zastępuje: PN-EN 13621:2005 (U)
Podano wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny dotyczące projektowania i produkcji osuszarek do sałaty z uwzględnieniem instalowania, czyszczenia, usuwania zakleszczonego produktu, załadunku, konserwacji i wycofania z eksploatacji. Osuszanie jest uzyskiwane przez wprawianie w ruch obrotowy perforowanego koszyka, w którym jast umieszczony obrabiany produkt.
przetwórstwo żywności osuszarki do sałaty technologia spożywcza sałata
PN-EN 13621:2006
Osuszarki do sałaty
Wprowadza: EN 13621:2004 Zastępuje: PN-EN 13621:2005 (U)
Podano wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny dotyczące projektowania i produkcji osuszarek do sałaty z uwzględnieniem instalowania, czyszczenia, usuwania zakleszczonego produktu, załadunku, konserwacji i wycofania z eksploatacji. Osuszanie jest uzyskiwane przez wprawianie w ruch obrotowy perforowanego koszyka, w którym jast umieszczony obrabiany produkt.
przetwórstwo żywności osuszarki do sałaty technologia spożywcza sałata