BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Maszyny dla przemysłu spożywczego : osuszarki do sałaty : wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny.

Maszyny dla przemysłu spożywczego : osuszarki do sałaty : wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny. - Zatwierdzono: 2006.05.04 - Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2006.


PN-EN 13621:2006
Osuszarki do sałaty

Wprowadza: EN 13621:2004 Zastępuje: PN-EN 13621:2005 (U)

Podano wymagania z zakresu bezpieczeństwa i higieny dotyczące projektowania i produkcji osuszarek do sałaty z uwzględnieniem instalowania, czyszczenia, usuwania zakleszczonego produktu, załadunku, konserwacji i wycofania z eksploatacji. Osuszanie jest uzyskiwane przez wprawianie w ruch obrotowy perforowanego koszyka, w którym jast umieszczony obrabiany produkt.

przetwórstwo żywności osuszarki do sałaty technologia spożywcza sałata
© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA