BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Artykuły żywnościowe : Oznaczanie zawartości azotanów i/lub azotynów. Cz. 2, Oznaczanie zawartości azotanów w warzywach i przetworach warzywnych metodą HPLC/IC.

Artykuły żywnościowe : Oznaczanie zawartości azotanów i/lub azotynów. Cz. 2, Oznaczanie zawartości azotanów w warzywach i przetworach warzywnych metodą HPLC/IC. - Zatwierdzono: 2001.04.30 - Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2001.


PN-EN 12014-2

Wprowadza: EN 12014-2:1997

Opisano metodę jonowymiennej (IC) wysokosprawnej chromatografii cieczowej (HPLC) oznaczania zawartości azotanów w warzywach i przetworach warzywnych. Metoda ta może być stosowana do oznaczania zawartości azotanów w zakresie stężeń od 50 mg/kg do 3000 mg/kg.

produkty żywnościowe warzywa analiza chemiczna oznaczanie zawartości azotany azotyny wysokosprawna chromatografia cieczowa
© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA