Analiza sensoryczna : metodologia : profilowanie tekstury.
Analiza sensoryczna : metodologia : profilowanie tekstury.
- Zatwierdzono: 1999.12.09
- Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1999.
PN-ISO 11036
Wprowadza: ISO 11036:1994
Opisano metodę określania profitu tekstury produktów żywnościowych i nieżywnościowych. Profil ustalany jest przez stopniową klasyfikację jej wszystkich cech (mechanicznych, geometrycznych i powierzchniowych). Opisano skale produktów odniesienia i kryteria ich doboru. W załączniku A przedstawiono 8 tablic z przykładami standardowymi skal określonych cech tekstury.
produkty rolnicze produkty spożywcze analiza sensoryczna profile tekstury tekstura
PN-ISO 11036
Wprowadza: ISO 11036:1994
Opisano metodę określania profitu tekstury produktów żywnościowych i nieżywnościowych. Profil ustalany jest przez stopniową klasyfikację jej wszystkich cech (mechanicznych, geometrycznych i powierzchniowych). Opisano skale produktów odniesienia i kryteria ich doboru. W załączniku A przedstawiono 8 tablic z przykładami standardowymi skal określonych cech tekstury.
produkty rolnicze produkty spożywcze analiza sensoryczna profile tekstury tekstura