Analiza sensoryczna : identyfikacja i wybór deskryptorów do ustalania profitu sensorycznego z użyciem metod wielowymiarowych.
Analiza sensoryczna : identyfikacja i wybór deskryptorów do ustalania profitu sensorycznego z użyciem metod wielowymiarowych.
- Zatwierdzono: 1999.07.07
- Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1999.
PN-ISO 11035:1999
Wprowadza: ISO 11035:1994
Opisano metodę identyfikacji wyrobu deskryptorów, które mogą być później wykorzystane do sporządzania profilu sensorycznego. Opisano kolejne etapy metodyki: szkolenie zespołu, przygotowanie listy możliwie największej liczby określeń opisowych, wstępny wybór deskryptorów, redukcję liczby deskryptorów, wybór produktów odniesienia oraz szkolenie zespołu w stosowaniu zredukowanej listy deskryptorów.
produkty spożywcze analiza sensoryczna deskryptory
PN-ISO 11035:1999
Wprowadza: ISO 11035:1994
Opisano metodę identyfikacji wyrobu deskryptorów, które mogą być później wykorzystane do sporządzania profilu sensorycznego. Opisano kolejne etapy metodyki: szkolenie zespołu, przygotowanie listy możliwie największej liczby określeń opisowych, wstępny wybór deskryptorów, redukcję liczby deskryptorów, wybór produktów odniesienia oraz szkolenie zespołu w stosowaniu zredukowanej listy deskryptorów.
produkty spożywcze analiza sensoryczna deskryptory