BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Analiza sensoryczna : identyfikacja i wybór deskryptorów do ustalania profitu sensorycznego z użyciem metod wielowymiarowych.

Analiza sensoryczna : identyfikacja i wybór deskryptorów do ustalania profitu sensorycznego z użyciem metod wielowymiarowych. - Zatwierdzono: 1999.07.07 - Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1999.


PN-ISO 11035:1999

Wprowadza: ISO 11035:1994

Opisano metodę identyfikacji wyrobu deskryptorów, które mogą być później wykorzystane do sporządzania profilu sensorycznego. Opisano kolejne etapy metodyki: szkolenie zespołu, przygotowanie listy możliwie największej liczby określeń opisowych, wstępny wybór deskryptorów, redukcję liczby deskryptorów, wybór produktów odniesienia oraz szkolenie zespołu w stosowaniu zredukowanej listy deskryptorów.

produkty spożywcze analiza sensoryczna deskryptory
© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA