Analiza sensoryczna : ogólne wytyczne wyboru, szkolenia i monitorowania oceniających : eksperci.
Analiza sensoryczna : ogólne wytyczne wyboru, szkolenia i monitorowania oceniających : eksperci.
- Zatwierdzono: 1996.12.30
- Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1996.
PN-ISO 8586-2:1996
Wprowadza: ISO 8586-2:1994
Opisano kryteria wyboru ludzi o szczególnych zdolnościach sensorycznych z wybranych oceniających, rozwój lub marketing specjalistów, którzy spełniają kryteria wyboru określone w PN-ISO 8586-1. Podano zasady i procedury pogłębiania ich wiedzy i zdolności do poziomu wymaganego dla oceniających ekspertów.
produkty rolnicze produkty spożywcze analiza sensoryczna
PN-ISO 8586-2:1996
Wprowadza: ISO 8586-2:1994
Opisano kryteria wyboru ludzi o szczególnych zdolnościach sensorycznych z wybranych oceniających, rozwój lub marketing specjalistów, którzy spełniają kryteria wyboru określone w PN-ISO 8586-1. Podano zasady i procedury pogłębiania ich wiedzy i zdolności do poziomu wymaganego dla oceniających ekspertów.
produkty rolnicze produkty spożywcze analiza sensoryczna