Analiza sensoryczna : terminologia.
Analiza sensoryczna : terminologia.
- Zatwierdzono: 1997.04.08
- Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1997.
PN-ISO 5492:1997
Wprowadza: ISO 5492:1992 (E/F) Zastępuje: PN-71/A-04025
Podano terminologię ogólną (29) oraz terminologię dotyczącą: zmysłów (33), cech organoleptycznych (63) i metod sensorycznych (39). Zamieszczono indeksy alfabetyczne terminów w języku angielskim, francuskim i polskim.
produkty spożywcze analiza sensoryczna
PN-ISO 5492:1997
Wprowadza: ISO 5492:1992 (E/F) Zastępuje: PN-71/A-04025
Podano terminologię ogólną (29) oraz terminologię dotyczącą: zmysłów (33), cech organoleptycznych (63) i metod sensorycznych (39). Zamieszczono indeksy alfabetyczne terminów w języku angielskim, francuskim i polskim.
produkty spożywcze analiza sensoryczna