Soki owocowe i warzywne : oznaczanie stosunku izotopowego (13C/12C) izotopów stabilnych węgla w cukrach z soków owocowych : metoda z wykorzystaniem spektrometrii masowej stosunków izotopowych.
Soki owocowe i warzywne : oznaczanie stosunku izotopowego (13C/12C) izotopów stabilnych węgla w cukrach z soków owocowych : metoda z wykorzystaniem spektrometrii masowej stosunków izotopowych.
- Zatwierdzono: 2003.11.20
- Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2003.
PN-ENV 12140:2003
Wprowadza: ENV 12140:1996
Przedstawiono metodę oznaczania stosunku izotopowego (13C/12C) węgla w cukrach z soków owocowych z użyciem spektrometrii masowej stosunków izotopowych (IRMS).
soki owocowe soki warzywne produkty żywnościowe napoje analiza chemiczna oznaczanie stosunki izotopy węgiel spektrometria masowa
PN-ENV 12140:2003
Wprowadza: ENV 12140:1996
Przedstawiono metodę oznaczania stosunku izotopowego (13C/12C) węgla w cukrach z soków owocowych z użyciem spektrometrii masowej stosunków izotopowych (IRMS).
soki owocowe soki warzywne produkty żywnościowe napoje analiza chemiczna oznaczanie stosunki izotopy węgiel spektrometria masowa